torsdag 25 juli 2019

Gems Weekly Photo Challenge : Blomma



Långstrand på Runmarö


Veckans fototema är "BLOMMA", och då min skärgårdstomt mest består av sten och pinnmo, så får jag bege mig ut på ön för att hitta något som blommar. Och när termometer sakteligen stiger upp mot +30 grader, så är det till vattnet man dras. Här ett smakprov på blommande skärgårdsklippor med vilda vackra växter.

Kan inte låta bli att även publicera min väninnas utsökt vackra foto av mogna smultron från hennes sommartorp i Enköpingstrakten. Dess vita blommor har i år lyckats producera något verkligt ätbart och läckert. 




Foto: Judith Monk, 2019.









5 kommentarer:

  1. Smultron är verkligen jättegott och vackra att se på. Blommorna längs stranden är också vackra där de står med vattnet i bakgrunden.

    SvaraRadera
  2. Hej därute på öjn, jag känner ingen älggräset, som små spetsmönster när man tittar nära på dem. Har du provat göra älggrässaft? Jag har inte gjort det men smakat och det var då inget fel på den. Annars är de bara vackra att se på...

    SvaraRadera
  3. Vilda blommor på klipporna med havet i bakgrunden - kan inte bli vackrare. Mycket vacker bild på smultronen också.
    Ingrid

    SvaraRadera
  4. Hej, alla trevliga kommentatorer! Jag beklagar att bloggens program bara tillåter Google-kommentarer! Det visste jag inte när jag valde bloggmodell i december 2017. Är helt "rudis" på de flesta datorfinesser, så jag var glad att jag öht lyckades få igång en blogg. Synd om jag därigenom missar kommentarer, men jag ville också skapa en blogg som är helt reklamfri, och då fanns det inte mycket att välja på.

    Älggrässaft?! Verkligen originellt! Men ICA har faktiskt receptet här: https://www.ica.se/recept/alggrassaft-583082/

    Hälsar Mariadne

    SvaraRadera
  5. Oh, jag älskar doften av älggräs. Sommar! Smultronen ser härliga ut. Men är sommaren över och höstrusket har satt i gång. Du har väl inte lagt av med din blogg? Väntar med spänning på nästa inlägg!
    Hälsningar
    Birgitta

    SvaraRadera

Butiken som helst inte sålde

  Vårrengöring. Fri bild från Pixabay.com När jag drar omkring på min motvilliga dammsugare hemma inser jag att den sjunger/suger på sista ...