onsdag 14 mars 2018

Inte ett hekto mindre



Roligare att träna i sällskap?

Jag har återupptagit veckoträningen på mitt gym i dagarna, och måste instämma med Leif GW, som också kämpar med redskapen, att inte är det särskilt roligt att trampa, lyfta och dra i maskinerna på egen hand. Långtråkigt rentav och av samma enformighetsgrad som att springa ett Marathon-lopp på asfalt. Men idag hörde jag på TV-nyheterna att medelålders kvinnor, som tränar och motionerar, löper anmärkningsvärd lägre risk för demens senare i livet. En klar poäng att beakta på löpbandet!

För inte ramlar något överflöd av från kroppen. Inte ens hekton. Men håller man ut, så kommer man gå in i ålderdomen med både hjärna och kilon i behåll. 



Den oromantiska verkligheten

2 kommentarer:

  1. Jag vill inte gå på gym.Var inne på ett närliggande, men tiderna för seniorer passade inte mig, så jag tänkte att jag skulle börja litet hemma i stället. Jag lånade hem en bok som heter Nystart. Plockade fram en en liten matta och gjort några övningar. Sedan blev det inte mer. Men jag promenerar mycket och har börjat gå uppför trapporna i stället för att ta hissen. Lovar att bättra mig...

    SvaraRadera
  2. Goda intentioner i allafall! Om du vill träna hemma, så rekommenderar jag yoga (kundaliniyoga t ex). Då slipper man köpa tunga hantlar m.m. att belamra sitt hem med. Det räcker med en liten matta. Jag har gått flera bra yogakurser, och vår lärare hade dessutom talat in band med lagom långa övningar, som man kunde köpa för en billig slant och göra hemma.

    SvaraRadera

Butiken som helst inte sålde

  Vårrengöring. Fri bild från Pixabay.com När jag drar omkring på min motvilliga dammsugare hemma inser jag att den sjunger/suger på sista ...